Εξουδετέρωσε τον "σκληρό" της παρέας της

Category: Men's Academy MAGAZINE Published: Sunday, 05 March 2017 Written by Andriopoulos Vasileios Print Email
MensAcademy

Σου έχει τύχει ποτέ να θες να πλησιάσεις μια γυναίκα, αλλά στην παρέα να υπάρχει ο γνωστός «αρσενικός» που δεν αφήνει άλλους να πλησιάσουν; Διάβασε τις τεχνικές "εξουδετέρωσής" του.

 Σου έχει τύχει επίσης ποτέ να γλυκοκοιτούν τις γυναίκες που έχεις στη δική σου παρέα, διάφοροι ενοχλητικοί τύποι, οι οποίοι πολλές φορές δε θα διστάσουν να τους πιάσουν και κουβέντα; Ενοχλητικό έτσι; Θα ήθελες να τους σπάσεις τα μούτρα. Σίγουρα θα το έχεις σκεφτεί και αυτό. Ας δούμε όμως πως μπορείς να χειριστείς τους κακόβουλους αυτούς τύπους και να βγεις νικητής, μέσα από τις παγίδες που θα τους στήσεις ώστε να πάψουν να αποτελούν «απειλή».

Συνήθως οι τύποι αυτοί, είναι, ή προσπαθούν να είναι, οι αρχηγοί της παρέας τους. Θα πετάνε εξυπνάδες, θα προσπαθούν να υιοθετήσουν επιβλητική γλώσσα σώματος, θα αγριοκοιτάξουν αν χρειαστεί και, ίσως, να απειλήσουν ευθέως με σωματική βία. (Από τις καλύτερες ατάκες, αν σου πει κάποιος μπροστά σε γυναίκες «πάμε έξω να τα πούμε» είναι να απαντήσεις γελώντας "συγγνώμη φίλε, αλλά δεν πάω με άντρες. Είσαι πολύ μπρουτάλ για εμένα".

Φυσικά, από τη στιγμή που μία κατάσταση θα έχει φτάσει ως εκεί, πρέπει να είσαι έτοιμος να αμυνθείς με φυσική βία. Ακόμα και αν δεν ξέρεις αυτοάμυνα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και την παρέα σου. Και ό,τι γίνει.( Άντρας είσαι, συμβαίνουν και αυτά).

Φυσικά αυτό δεν αποκλείει αυτοί οι τύποι να έχουν νοητικό υπόβαθρο αντί για ωμό τσαμπουκά και να μπορούν με το μυαλό και την ευφράδειά τους να κοντρολάρουν το περιβάλλον γύρω τους.

Η κύρια διαφορά των αναγνωστών του Men's Academy και των ανθρώπων αυτών, είναι ότι αυτοί αγωνίζονται για την «κυριαρχία» στην παρέα τους, ενώ εσύ αγωνίζεσαι για να είσαι κορυφαίος σε όλα και παντού.

Αλλά ας πάμε να δούμε τα βήματα που κάνεις για να αφοπλίσεις τους «κυρίαρχους» της παρέας. 

Το πρώτο και καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να τον κάνεις φίλο. Πολύ σωστά διάβασες. Πριν καν δείξεις το παραμικρό ενδιαφέρον για κάποια γυναίκα της απέναντι παρέας, πρώτα φροντίζεις να κερδίσεις την εύνοια του αρχηγού και να τον κάνεις φίλο. 

Το έχουμε πει για τις γυναίκες «αρχηγούς», το ίδιο ισχύει και για τους άντρες. Είναι το πρώτο βήμα για να σου «επιτρέψει» να φλερτάρεις ανενόχλητος. Φυσικά θα τον διαχειριστείς - δεν θα ζητήσεις και την άδειά του αλλά είναι σημαντικό να μη «χτυπήσουν τα ραντάρ του», κίνδυνο για το πρόσωπό σου.

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις είναι ότι αυτός με το ισχυρότερο πνεύμα και θέληση, είναι ο νικητής. 

Το δεύτερο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι η μάχη δεν είναι εναντίον του τύπου απέναντι, αλλά για να αποδείξεις ότι εσύ είσαι ακόμα πιο κυρίαρχο αρσενικό απ' ό,τι ο άλλος. Και πως θα γίνει αυτό; Πρώτα πρέπει να το πιστεύεις εσύ μέσα σου. 

Το πραγματικό παιχνίδι δεν έχει να κάνει με τις γυναίκες αυτές καθ’ αυτές, αλλά με τον εσωτερικό εαυτό σου.

Οπότε πρέπει να ξέρεις, ότι από τι στιγμή που χρειάζεσαι τακτικές για να αποδείξεις την αξία σου κάπου, στην ουσία δεν έχεις αποκτήσει ακόμα την αξία αυτή, αν και, έστω, η καλή εφαρμογή των τακτικών αποτελεί κατάκτηση.

Πάμε να δούμε μερικές τακτικές λοιπόν:

1) Δεν αγνοείς τους άνδρες της παρέας της 

Πολλοί άνδρες θα αντιδράσουν ενστικτωδώς αγνοώντας επιδεικτικά τους άνδρες της άλλης παρέας. Έτσι πιστεύουν ότι κερδίζουν πόντους. Λάθος.

Δεν πρέπει να τους αγνοείς. Απλά πρέπει να δείχνεις ότι δεν σε ενδιαφέρουν και πολύ. Με λίγα λόγια δεν πρέπει να αντιδράς στις πράξεις ή στα λόγια τους. Και φυσικά με τον ίδιο τρόπο αντιδράς και σε τυχόν προσβολές.

Γελάς με τα πικρόχολα αστεία που πιθανόν να κάνουν και αν κάτι δεν το βρίσκεις αστείο απλά τους κοιτάς στα μάτια χαλαρός και συνεχίζεις την κουβέντα που είχες. Να ξέρεις ότι πολύ σπάνια κάποιος άντρας θα αντιδράσει άσχημα ή και βίαια σε περίπτωση που φλερτάρεις με μία κοπέλα της παρέας του. Οι περισσότεροι φοβούνται, στο λέμε εγγυημένα. Αρκεί βέβαια, να μην είναι η κοπέλα του ή να μην υπάρχει «κάτι» μεταξύ τους. Αυτό θα πρέπει να το εξακριβώσεις εσύ ανιχνεύοντας τον στόχο σου. 

2) Ποτέ μη δείχνεις εντυπωσιασμένος από κάποιον 

Ακόμα και αν αυτός έχει καταφέρει με την ικανότητα και το χάρισμά του να κάνει όλο το μαγαζί να μιλάει γι αυτόν. Οποιαδήποτε ένδειξη θαυμασμού στο πρόσωπό του, αποτελεί και παραδοχή κατωτερότητας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γυρίζεις από εδώ και από εκεί και τον «θάβεις». Αυτό είναι ακόμα χειρότερο. 

3) Χρησιμοποίησε το σώμα σου 

Όταν δίνεις το χέρι σου, μη στρέφεις την παλάμη σου προς τα επάνω κατά τη διάρκεια της χειραψίας. Πολύ θα πουν να στρέφεις την παλάμη σου προς τα κάτω, μαζί με το χέρι του άλλου άνδρα, αλλά αυτό, αν και κυριαρχικό, θα φανεί απειλητικό και σε πρώτη φάση «δεν δείχνουμε δόντια» αμέσως. Επίλεξε κατά τη χειραψία και οι δυο παλάμες να είναι κάθετες με το έδαφος. Σεβασμός. Ποτέ μη σπας την οπτική επαφή για να κοιτάξεις στο έδαφος. Όταν κάποιος πάει να βολευτεί άτσαλα δίπλα σου, μην κάνεις χώρο.

Περιόρισέ του διακριτικά τις κινήσεις του. Κάνε τον εσύ -διακριτικά πάντα- να νιώσει άβολα. Εσύ πάντα χαμογελαστός σε άνετη θέση. Ποτέ δεν πλησιάζεις για να τον ακούσεις τι λέει. Πάντα έχεις μια ελαφρά αντίθετη κλίση σώματος από τη δική του. Αν θέλει κάτι, ας σκύψει αυτός προς το μέρος σου για να τον ακούσεις. Αν θες εσύ να του μιλήσεις, δεν σκύβεις ποτέ προς το μέρος του. Απλά φωνάζεις πιο δυνατά. Το ίδιο ισχύει και όταν είσαι στα πρώτα βήματα μιας νέας γνωριμίας με γυναίκα.

4) Προσπάθησε να «υποβιβάσεις» την αξία τους, μόνο όταν πρέπει. 

Μην το κάνεις συνήθεια γιατί θα δουλέψει αντίστροφα. Χρησιμοποίησε διάφορες μικρές ατάκες που μπορούν να τον κάνουν σε μια στιγμή σκόνη στα μάτια των γυναικών. Πες σοβάρα: «Έχεις ιδρώσει λίγο εκεί» και δείξε τις μασχάλες του ή «είσαι καλά; Δείχνεις λίγο κουρασμένος», αν είσαι σε κλαμπ. 

5) Ανάγκασέ τους να σου αποδείξουν την αξία τους. 

Η αξία τους κρίνεται μονίμως από πολλούς παράγοντες. Η γλώσσα του σώματος, ο τόνος της φωνής, ο τρόπος που αντιδρά. Θυμήσου τον κανόνα: αυτός που αντιδράει περισσότερο έχει κατώτερη θέση στην ομάδα.

Ο καλύτερος τρόπος, είναι να έχεις αυτοπεποίθηση. Αν σε δει ανταγωνιστικά, θα αναγκαστεί να σου αποδείξει ποιός είναι. Αν εσύ είσαι πιο ψύχραιμος, αντιδράς πιο χαλαρά και αυτός δείχνει τις ανασφάλειες με τη γλώσσα του σώματος του. Ποιος κερδίζει;

Δεν πρέπει να φοβηθείς να οδηγήσεις την ομάδα. «Πάμε εκεί, στο τάδε μέρος, π.χ.» αφού έχεις κερδίσει την αποδοχή της πλειοψηφίας. Αυτός που έχει της αντιρρήσεις , έχει δυο επιλογές: να σε ακολουθήσει ή να προσπαθήσει πολύ να σε αποδείξει κατώτερο. Ό,τι και να κάνει, εσύ είσαι ο κερδισμένος, ακριβώς γιατί δεν προσπαθείς πολύ, (θυμάσαι τη διαφήμιση; «Για τον άνδρα που δε χρειάζεται να προσπαθεί πολύ»;) .

Η αξία σου δεν είναι κάτι που το αποδεικνύεις, είναι κάτι που το κουβαλάς. Αν χρειαστεί να την αποδείξεις, απλά δεν την έχεις.

Hits: 5977