Το ντύσιμό σου και πως επηρεάζει το πως σε βλέπουν οι γυναίκες

Category: Men's Academy MAGAZINE Published: Friday, 03 March 2017 Written by Andriopoulos Vasileios Print Email
MensAcademy

Αν θες να γοητεύεις τις γυναίκες, πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο. 

Έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές ότι η εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω, είναι πάρα, μα πάρα πολύ σημαντική. Αν έχετε διαβάσει τα τεύχη του Men's Academy, θα έχετε διαπιστώσει πως επισημαίνουμε συνεχώς, ότι οι άνθρωποι γύρω μας και ειδικά οι γυναίκες, μας κρίνουν από την εξωτερική μας εμφάνιση, σε μόλις 3sec από τη στιγμή που θα μας δουν για πρώτη φορά. Πολύ πριν δηλαδή πλησιάσουμε, πόσο μάλλον πριν καν, μιλήσουμε.

Από την εξωτερική μας εικόνα, σε μόλις 3 δευτερόλεπτα, εξάγονται συμπεράσματα για την οικονομική μας κατάσταση, για το πόσο υγιείς είμαστε, για το αν έχουμε κοινωνικό κύκλο, για το αν αξίζουμε τον θαυμασμό, για το αν έχουμε ανθρώπους που μας σέβονται, για το αν έχουμε κοινωνικό status. Και όλα αυτά από μια πρώτη ματιά. 

Αν το σκεφτείτε καλύτερα, θα παρατηρήσετε ότι και εσείς, όταν αντικρίζετε κάποια ή κάποιον, σχεδόν αμέσως, σχηματίζετε μια πρώτη εντύπωση, από τη στάση του σώματος, από το ντύσιμο και από τον τρόπο που του/της συμπεριφέρεται ο κόσμος τριγύρω. 

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι όταν λέμε «ο τρόπος που του συμπεριφέρονται οι άνθρωποι τριγύρω», δεν εννοούμε ότι απαραίτητα του μιλάνε. Αλλά θα έχετε παρατηρήσει ότι οι γυναίκες συνήθως πλησιάζουν ασυναίσθητα τον άνδρα που τους αρέσει.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που θα πετύχεις ωραίους τύπους να τους περιτριγυρίζουν γυναίκες, οι οποίες φαινομενικά δεν του δίνουν καμία σημασία. 

Και όμως, αυτός καθώς και πολλοί άλλοι, είναι τρόπος επικοινωνίας μη λεκτικός. Και για να επανέλθουμε, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ΦΥΣΙΚΑ αυτές οι πρώτες εντυπώσεις που μας δίνει κάποιος ή που δίνουμε σε κάποιον, μπορεί να είναι λανθασμένες. 

Αυτό είναι το καλό. Το κακό είναι ότι οι εντυπώσεις αυτές είναι τόσο δυνατές που πολύ δύσκολα αλλάζουν.

Αυτό που προτείνουμε σε όλους τους μαθητές μας στα προγράμματα του Men's Academy, είναι να είναι πάντα ή όσο πιο συχνά μπορούν, ο καλύτερός τους εαυτός. Δηλαδή να είναι πάντα χαμογελαστοί, περιποιημένοι και καλοντυμένοι.

Για αυτό και θα σου αποκαλύψουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το καλό ντύσιμο στις καθημερινές μας συναναστροφές και πόσο διαφορετικά μας βλέπουν οι άλλοι, στη θέα ενός, απλώς καλού σετ ρούχων μέσα από ένα κοινωνικό πείραμα.

Έχουμε έναν άνδρα ντυμένο με κουστούμι και έναν άνδρα ντυμένο ζητιάνο.  Και οι δυο ενώ προχωράνε, κάνουν ότι παραπατάνε και πέφτουν. 

Οι αντιδράσεις των ανθρώπων που τους βλέπουν είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές για το πως λειτουργεί ο άνθρωπος. Αυτό που λέμε «ανθρωπιά» είναι κάτι που λίγοι το έχουν δυστυχώς ή ευτυχώς.

Αυτό που θέλουμε να κρατήσετε από αυτό το κοινωνικά πείραμα, είναι ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ότι όλοι οι άνθρωποι, άνδρες αλλα κυρίως οι γυναίκες, θέλουν να σχετίζονται με ανθρώπους που δείχνουν να έχουν ένα κοινωνικό status. Έτσι είναι η φύση. 

Φυσικά και αν βλέπατε εσείς κάποιον να πέφτει, καλό θα ήταν να σπεύσετε να βοηθήσετε άσχετα με το τι φοράει. 

Ένας άνθρωπος με υψηλό status αυτό θα έκανε. Και οι γυναίκες το λατρεύουν. 

Δες το video

 

Hits: 5884