Χαμόγελο και άγγιγμα

Category: Men's Academy MAGAZINE Published: Friday, 03 March 2017 Written by Jorge Nicolas Karmis Print Email
MensAcademy

Όταν τα επιστημονικά πειράματα σε βοηθούν να «σκοράρεις» στο μπαρ

Συμβουλεύουν οι Dating Coaches του Men's Academy

Μία από τις μεγαλύτερες απορίες που μπορεί να έχεις διαβάζοντας το περιοδικό του Men's Academy, είναι αν η επιστήμη θα μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα της ερωτικής σου ζωής.

Είναι κάτι το οποίο τονίζουμε συνέχεια, και είναι αυτό που τελικά θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τους χιλιάδες άτυχους (τουλάχιστον) αναγνώστες των lifestyle περιοδικών και τις συμβουλές για γέλια και για κλάματα που έχουν για θέματα φλερτ και dating. 

Πέρα από τα εργαστήρια λοιπόν, ναι, υπάρχουν άμεσες εφαρμογές των κοινωνικών επιστημών, της ψυχολογίας και των νευροεπιστημών στην πραγματική ζωή. Πιθανότατα, είσαι ήδη ωφελημένος από την επιστημονική έρευνα αν διαβάζεις τα τεύχη του Men's Academy. Αλλά και στην καθημερινή σου ζωή, το τελευταίο που θα σκεφτείς αν έχεις π.χ. κάποιο πρόβλημα υγείας, είναι να αμφισβητήσεις τον γιατρό σου.

Έτσι και εμείς, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την καινούριες έρευνες πάνω στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Άλλωστε, οι επιστήμονες θυσιάζουν ολόκληρη ζωή, μελετώντας και τεκμηριώνοντας θεωρίες που εξηγούν τη συμπεριφορά μας και τις μετατρέπουμε σε χρήσιμες οδηγίες, εφαρμόσιμες στην καθημερινότητα. Και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

Για παράδειγμα, η ψυχολόγος Monica Moore από το πανεπιστήμιο Webster στο Saint Louis, έχει διεξάγει έρευνες, σε μπαρ, σε εμπορικά κέντρα και σε άλλους χώρους όπου οι άνθρωποι συναντιούνται και φλερτάρουν, και παρατήρησε τη συμπεριφορά τους ως προς το φλερτ.

Διαπίστωσε ότι, περιέργως, τα άτομα που προσέγγιζαν οι περισσότεροι, δεν είναι τα πιο εντυπωσιακά αλλά αυτά με την περισσότερη αυτοπεποίθηση και την πιο ανοιχτή διάθεση.

Πώς φαίνεται η ανοιχτή διάθεση; Πολύ απλά με το κοίταγμα στα μάτια και το χαμόγελο. 

Τα άτομα που κοιτούν γύρω από τα μάτια και που χαμογελούν, αυξάνουν την πιθανότητα να συνδεθούν με τους άλλους. 

Απλά, και μόνο το να δείξεις ενδιαφέρουν στους άλλους, σε βάζει στο σωστό δρόμο.

Άλλωστε το πρώτο βασικό βήμα σε μία γνωριμία, είναι να αξιολογήσει οπτικά ο ένας τον άλλον, και αν υπάρχει ενδιαφέρον, να χαμογελάσουν και να κρατήσουν μια οπτική επαφή, όπως πολύ σωστά είχε παρατηρήσει ο ζωολόγος Desmon Morris.

Τι όμως πραγματικά δουλεύει, όταν έχεις ξεκινήσει μια κουβέντα;

Το άγγιγμα: Μπορεί να είναι φιλικό (χτυπηματάκι στον ώμο, χειραψία), η ακόμα και καλυμμένο ερωτικό ενδιαφέρον, (πιάσιμο από τη μέση, άγγιγμα στον πήχη).

Σύμφωνα με έρευνα του 2007 του Nicolas Guéguen, καθηγητή Κοινωνικής Ψυχολογίας, του πανεπιστημίου της Νότιας Βρετάνης, το άγγιγμα, ανεβάζει τις πιθανότητες να σου δώσει το τηλέφωνό της ή ακόμα και να κουνηθεί μαζί σου στον ρυθμό της μουσικής.

Υπάρχει πείραμα, (αρκετά παλιό άρα παρωχημένο στον τρόπο που διασκεδάζουμε σήμερα, αλλά ως συμπέρασμα έχει ενδαφέρον), στο οποίο ένας νεαρός εθελοντής, ζητούσε από άγνωστες σε club να χορέψουν μαζί, όταν έπαιζαν πιο αργά και ρομαντικά κομμάτια. Στο δεύτερο σκέλος του πειράματος, ένας 20χρόνος εθελοντής, ζητούσε πάλι από άγνωστες γυναίκες στο δρόμο, το τηλέφωνο τους.

Το πείραμα επαναλήφθηκε με τη μόνη διαφορά ότι οι εθελοντές άγγιζαν ελαφρά στον πήχη τις γυναίκες για 1-2 δευτερόλεπτα. Το άγγιγμα αύξησε κατακόρυφα της θετικές αποκρίσεις.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ πρακτικά;

Όταν θα μπαίνεις σε ένα κλαμπ, θα κοιτάς όσες σε ενδιαφέρουν και θα χαμογελάς(για την ακρίβεια θα πρέπει να είσα χαμογελαστός με όλο τον κόσμο). Αν κάποια κάνει το ίδιο, δεν θα το σκέφτεσαι. Θα πας αμέσως να της μιλήσεις. Όσο θα της μιλάς θα την πιάνεις ελαφρά και ανώδυνα (π.χ στον ώμο). Και την ώρα που θα τη σηκώσεις να χορέψετε, ή θα της ζητήσεις το τηλέφωνο της, θα την αγγίξεις στον πήχη ελαφρά, στιγμιαία. Μην αναρωτιέσαι αν πετυχαίνει. Το έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία πάρα πολλές φορές. Έτσι, χάρη στις έρευνες που έχουν κάνει άλλοι για σένα, θα αυξήσεις της πιθανότητες να φύγεις με ένα τηλέφωνο,ή ακόμα καλύτερα με παρέα!

 

Hits: 2428